מתן טיפול לקוי לאחר תאונת דרכים עשוי להוביל לתביעת רשלנות רפואית
תופעת תאונות דרכים הינה תופעה מוכרת במדינתנו. בכל יום אנו מתוודעים בחדשות לתאונה קטלנית נוספת אשר התרחשה בכבשי ישראל וגבתה חיי אדם. אך מלבד תאונות הדרכים הקטלניות אשר מוצגות בחדשות באופן קבוע, ישנה כמות עצומה של תאונות דרכים הנחשבות לקלות בשפת התקשורת, ועל כן אינן זוכות כלל לסיקור.
תאונות דרכים הלו אומנם אינן פטאליות, אך כוללות נפגעים אשר חייהם לא ישובו להיות כפי שהיו. פגיעות עקב תאונות דרכים טומנת בחובן סכנות רבות, מפגיעת ראש קטלנית ועד לשברים בחלקי הגוף. על כן חשיבות הטיפול הרפואי לאחר תאונות דרכים אינה מוטלת בספק, וטיפול בלתי הולם לאחר תאונת דרכים עלול להחמיר את מצבו הבריאותי של הנפגע, ואף לגרום לו לנכות תמידית. אך נשאלת השאלה, מי נוטל את האחריות על רשלנות רפואית לאחר תאונות דרכים?
מהם סוגי התביעות בתחום?
הבעיה המרכזית בהגשת תביעה בנושא רשלנות רפואית לאחר תאונות דרכים הינה ביעד התביעה. החוק במדינת ישראל קובע כי במקרה של תאונת דרכים על הנפגע לתבוע את החברה המבטחת את הרכב. בית המשפט הגדיל וקבע כי במקרה של תאונת דרכים יש להשתמש במבחן הקשר סיבתי, בין התאונה לבין הנזק אשר נגרם ממנה. מבחן זה נקרא מבחן הסיכון, וטומן בחובו הגנה לרופאים המטפלים בנפגע.
כך שכל נזק אשר נגרם במסגרת הטיפול הרפואי לאחר תאונת הדרכים, ייחשב כסיכון האפשרי כתוצאה מן התאונה. על כן רשלנות רפואית נמצאת בתחום מבחן הסיכון, ולא ניתן לתבוע את הרופאים המטפלים ברשלנות רופאים, למעט מקרים קיצוניים של רשלנות חמורה, אשר הקשר הסיבתי בין הנזק לבין התאונה אינו סביר. על כן תביעות רשלנות רפואית נעשות ברוב המקרים כלפי חברות הביטוח, כתביעה הכוללת בה את פיצויי תאונת הדרכים ופיצויי הרשלנות הרפואית.
חשיבות הייעוץ המקצועי על ידי עורך דין מומחה
כפי שניתן להבין תביעות בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים הינן עניין סבוך ביותר מבחינה משפטית. על כן לאזרח הפשוט הנפגע כתוצאה מתאונת דרכים, אין את היכולות או הכלים הדרושים בכדי להתמודד אל מול חברות הביטוח, המיוצגות על ידי עורכי דין מומחים בתחום. לכן ישנה חשיבות מהותית לפניית קבלת ייעוץ משפטי על ידי עורך דין מקצועי ובעל ניסיון, אשר יוכל להעניק לנפגע את הכלים הדרושים בכדי להתמודד עם תביעה מסוג זה. כמו כן פנייה לעורך דין מקצועי תוכל להעניק לנפגעי תאונות הדרכים את האפשרות לנצל את מלוא זכאותם לפיצויים המגיעים להם על פי חוק.
דוגמא לרשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים
תאונות דרכים הינן צורת הפגיעה הנפוצה ביותר מבחינה סטטית בקרב האוכלוסייה הישראלית. על כן דוגמאות בנושא זה הינן רבות ומגוונות. דוגמא לכך ניתן לאתר במקרה של נערה אשר רכב התנגש ברכבה מאחור בעוצמה מטלטלת. כתוצאה מהתאונה נגרמה לנערה נזק חמור לחוליות הצוואר. יתרה מכך לאחר טיפול רפואי בלתי הולם, נגרמו לנערה נפגעת פגיעות פיזיות נוספות, בדמות בעיות במערכת השמיעה והראייה. על כן הנפגעת תבעה וזכתה בפיצויים מחברת הביטוח, אשר כללו פיצוי עקב תאונת הדרכים יחד עם פיצוי, עקב הטיפול הרפואי הרשלני שקיבלה לאחר התאונה.
לסיכום
על תביעה בגין רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים להתבצע, אך ורק לאחר התייעצות עם עורך דין מומחה בתחום. כיוון שבמקרים מן אלו מדובר לרוב בתביעה כנגד חברות הביטוח, יש לגייס את כלל האמצעים אשר עומדים לרשותנו בכדי לממש את זכותנו המלאה לפיצויים. לכן פנייה לעורך דין מקצועי הינה הדרך היחידה להגיש תביעה בגין רשלנות, במיוחד בתחום תאונות הדרכים.
תגובות אחרונות