קשיש הגיע לבית החולים בשל נפילה ואיבוד שיווי המשקל – הרופאים לא ביצעו בדיקות חשובות ולמחרת הוא לקה בשבץ מוחי ? בית המשפט קובע כי הצוות הרפואי התרשל באבחון מצבו של הקשיש והורה לפצותו בפיצוי כספי של למעלה מ- 400 אלף ?!
* התביעה נוהלה על ידי עו"ד רן שפירא
פסקי דין רבים בנזיקין וברשלנות רפואית דנים במידת הטיפול הנדרשת מהצוות הרפואי, בכל הנוגע לביצוע בדיקות מסוימות, מתי ניתן לומר שהטיפול היה בהתאם לסטנדרט הרפואי הנדרש ומתי היה על הרופאים לא למהר לשחרר את המטופל ולנסות ולבדוק את התסמינים לעומק. שכן, הרבה פעמים עשויים לפספס את הבעיה העיקרית ואיבוד הזמן היקר עד שהמטופל חוזר לבדיקה נוספת עשוי להיות קריטי ולגרום לנזקים בלתי הפיכים.
הקשיש איבד את שיווי המשקל ונפל בביתו הרופאים שבדקו אותו שחררו אותו לביתו ? כיצד יתכן שיום למחרת הוא לקה בשבץ מוחי ? האם ניתן היה למנוע את זה? האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית באבחון ?
מנחם (שם בדוי) שכב במיטתו, בביתו וכאשר קם כדי להגיע לשירותים, איבד את שיווי המשקל ונפל על רגליו. מאוחר יותר כאשר ניסה לקום שוב מהמיטה, גילה כי אין הוא מצליח לעשות זאת ולכן התקשר מיד לבנו כדי שזה יזמין עבורו ניידת של מד"א, אשר הגיעה אליו והעבירה אותו לטיפול בבית החולים.
בעת ההגעה לבית החולים נבדק מנחם על ידי אורתופדית ופנימאית ולמרות העובדה כי התלונן על תחושות של בלבול, חוסר אפשרות לעמוד ולחץ דם סיסטולי גבוה, הרופאים התמקדו בעניין האורתופדי בלבד וכעבור כמה שעות הוא שוחרר לביתו, עם הוראות להמשך מעקב אצל האורתופד ורופא המשפחה.
מנחם אכן חזר לביתו, אך למחרת הרגיש ברע והחל לאבד תחושה בחלק הימני ונוירולוג שהגיע לבדוק אותו, קבע כי יש להעבירו בדחיפות לבית החולים בשל חשש שהוא לוקה באירוע מוחי. בבית החולים בוצעה בדיקת C.T של המוח ונמצא כי מנחם לקה בשבץ מוחי.
בעקבות השבץ המוחי, מצבו הרפואי של מנחם נעשה חמור ביותר, הוא זקוק לטיפול צמוד ועזרה במשך כל היממה ולכל פעילות שהיא, כמו גם עליו להתנייד עם כיסא גלגלים כאשר קודם האירוע עוד עבד ותפקד בצורה טובה.
העניין הגיע לאחר שהוגשה תביעת רשלנות רפואית אל בית המשפט. מצד אחד טען מנחם כי הרופאים התרשלו בביקור הראשון שלו ולו היו מבצעים בדיקות נוספות הרי ניתן היה לצמצם את הנזק שאירע בעקבות האירוע המוחי. מנגד, הצוות הרפואי טען כי בהתאם לנתונים שהיו בפניהם, הרי הטיפול שניתן היה הנכון ביותר.
מה הכריע בית המשפט? האם הרופאים יכלו באמצעות בדיקות נוספות לצמצם את הנזק המוחי?
בית משפט השלום שאליו הגיעה התביעה דן בטענות הצדדים, כפי שאלו הובאו בפניו. כאשר בהתאם לחוות דעת המומחים הרפואיים, התקבלה הדעה לפיה, היו מספר סימנים אשר הצביעו על כי לא מדובר בנפילה סתמית של אדם קשיש שאיבד את שיווי המשקל, אלא במשהו הרבה יותר חמור מזה, וזאת השילוב בין לחץ הדם הסיסטולי הגבוה ואי היכולות לעמוד על הרגליים.
שני הצדדים לתביעת הרשלנות הרפואית הסכימו כי לא ניתן היה למנוע את התרחשות האירוע המוחי, אך השאלה הייתה האם בגילוי המוקדם אפשר היה לצמצם את היקף הנזק הבריאותי שנגרם למנחם ובית המשפט קובע כי במיוחד כאשר מגיע אדם מבוגר עם נתונים כאלו, הרי היה על הרופאים לאבחן את המקרה כנוירולוגי או לפחות לשלול את האפשרות הזו. שכן, באירוע מוחי הזיהוי המוקדם הינו קריטי לצמצום הנזק וזה לא נעשה במקרה הזה.
בית המשפט פסק – הרופאים התרשלו בבדיקות שערכו ועל כן עליהם לפצות את התובע מנחם בסכום כספי של למעלה מ- 300 אלף ?.
לעיון בפסק הדין המלא – תא- 6572-09-09
לקבלת ייעוץ אישי וחסוי מאת עו"ד רן שפירא – לחצו כאן
תגובות אחרונות