גם מבלי להיות גניקולוגים, מיילדים או רופאים מומחים או בכלל. כולנו יודעים ומבינים כי בעת ההריון ועד לצאת התינוק לאוויר העולם, הוא מחובר לאימו. מה שהיא אוכלת- הוא אוכל; מה שהיא נושמת- הוא נושם; מה שהיא מקבלת או לא מקבלת- הוא מקבל או לא מקבל. כיצד זה קורה? באמצעות חבל הטבור המקשר בין האם לעובר. בדרך זו מגיכים אליו החמצן והדם. בלעדי הספקה סדירה של דם המעביר את החמצן לעובר- הוא לא ישרוד את ההריון. אבל לא רק קיומה של הספקת הדם חשוב כי אם גם הסדירות בה עובר הדם אל העובר. בלעדי החמצן לא יתרחשו תהליכים חיוניים הנדרשים על מנת לסלק פסולת ורעלים מגופו של העובר המתפתח.
מצבים בהם מתקיימות הפרעות בהספרת החמצן לעובר ובעברתו בכלי הדם דרך חבל הטבור- מכונים "תשניק סב לידתי", ולא מעט מתביעות רשלנות רפואית בלידה מוגשות בגין מקרים אלה.
רוצים להעריך סיכוי תביעה ? היוועצו עם עורכי הדין רפאל אלמוג ורן שפירא – לחצו כאן
כיצד זה עשוי לקרות? לאחר שכתבנו את שכתבנו וקראנו את שקראנו עד שלב זה במאמר אנו מבינים כי תשניק סב לידתי יתרחש כאשר ישנה תקלה בהספקת דם מהאם לעובר כשם שאמורה להתקיים באמצעות חבל הטבור. אבל זאת התשובה ב"מאקרו". מה בדיוק קורה במיקרו שגורם להבעיות בהספקה=ת הדם והחמצן דרך חבל הטבור?
תשניק סב לידתי עשוי להתרחש באמהות המאובחנות בסוכרת הריון ולא זוכות לטיפול רפואי ראוי. האם כל מקרה של סוכרת הריון יוליד מצבים של תשניק סב לידתי? לא. אבל סוכרת הריון + טיפול רפואי פגום = רשלנות רפואית = סבירות להתקיימות תשניק סב לידתי.
האם כל תשניק סב לידתי נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית? לא. אולם, במידה ולא מאובחנת בזמן או בכלל פגיעה בחבל הטבור אכן עשוי להתרחשב תשניק סב לידתי ואכן הסיבה לו עשויה להיות האבחון הפגום וזו בהחלט יכולה להיות עילה לתביעת רשלנות רפואית.
האם כל מקרה של הספקת חמצן פגומה דרך חבל הטבור יוביל לתשניק סב לידתי? לא. לעובר מנגנון טבעי המאפשר לו "לתקן" את הבעיה בעצמו. הגוף האנושי (גם כשאינו מפותח במלואו) מסוגל לפצות בעצמו במצבים של חוסר חמצן. אולם, רק במצבים זמניים ברי תיקון. אם מדובר בהספקה פגומה ממשוכת או בהפסקת ההספקה- זה עשוי להסתיים בשתניק סב לידתי בהיעדר איבחון וטיפול מהיר.
ובמה עשוי להסתיים מצב של תשניק סב לידתי? חלילה ולא עלינו במותו של העובר או בלידתו עם שיתוק מוחין ומוים בלתי הפיכים שונים. וכפי שכבר ראינו בסדרת מאמרים באתר, מגוון רב של מומים עשויים להתרחש מקום בו נפסקת או נפגעת הספקת החמצן לעובר בעת ההריון ובעת הלידה עצמה.
לכן, ישנה חשיבות רבה לאבחון הבעיה במהרה, בחירה בדרך הטיפול המתאימה ויישומה במקרים אלו. במידה ואחת מבין ה"חשיבויות" הללו לא זוכה למענה ייתכן בהחלט ומדובר במקרה של רשלנות רפואית אשר הובילה להדרדרות המצב עד כדי תשניק סב לידתי ואף מותו, חלילה, של העובר בדרך של רשלנות רפואית.
קבלו כעת ייעוץ אישי וחסוי ללא כל התחייבות
אולם, כאמור, לא כל מצב של מות העובר, סיבוכים בלידה וקשיים בהריון הוא תולדה של רשלנות רפואית. תמיד יהיה עלינו לבחון האם כלל המידע בדבר המצב הרפואי המדוייק היה מצוי בידינו, והאם הרישום הרפואי היה כנדרש וכמובן- האם הבעיה אובחנה בזמן וטופלה כראוי בנסיבות המקרה. אלו תהיה השאלות שייבחן גם בית המשפט במקרים של תביעת רשלנות רפואית בגין תשניק סב לידתי.
תגובות אחרונות