אנו שומעים לצערנו, לא אחת, על מקרים של רשלנות רפואית חמורה שגרמו למוות. מקרי מוות כתוצאה מרשלנות אינם שכיחים אמנם, אך אסור שיקרו. גם סיבוכים קשים או נזק בריאותי קשה מאד יכולים להיגרם כתוצאה מרשלנות רפואית חמורה, המצדיקים הגשת תביעה לבית המשפט והעמדתו של הגורם האחראי לכך לדין.
דוגמאות למקרי רשלנות רפואית חמורה
רשלנות רפואית במהלך הלידה
מקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה יכולים לקרות בכל אחד משלביה, וכשמדובר ברשלנות רפואית חמורה מאד, הם עשויים גם לגרום למותו של התינוק או למותה של האם. במקרים אחרים עשוי התינוק להיוולד עם מום קשה או נזק בריאותי, המצריך טיפולים מיוחדים לאורך כל החיים.
במסגרת אחת מתביעות הרשלנות הרפואית שהוגשה לבית המשפט טענה אם, שילדה שני בנים תאומים, כי בעקבות רשלנות רפואית ומחדלים חמורים לאורך כל תהליך הלידה, אחד מהתינוקות שנולדו, נולד עם מומים קשים, המצריכים טיפול סיעודי לאורך כל חייו. במסגרת תביעת רשלנות רפואית זו, הוסיפה האם שלמרות שנמצא שבוע לפני הלידה כי אחד העוברים סובל מדופק איטי במיוחד, לא בוצע מעקב ואפילו לא ניתוח קיסרי, המתבקש במצבים מסוג אלה, ובמיוחד כשמדובר בתאומים. התינוק, שנולד ללא רוח חיים, עבר תהליך ארוך של החייאה, אולם הוא נותר עם נזק מוחי קשה ובלתי הפיך.
רשלנות רפואית חמורה במסגרת טיפול כימותרפי
טיפולים כימותרפיים הם טיפולים קשים מנשוא ומצריכים כוחות רבים מצידו של החולה וכמובן גם צוות רפואי מיומן ומקצועי שיבצע אותם. במסגרת תביעת רשלנות רפואית שהוגשה לבית המשפט, נטען כי בעקבות מתן מינון גבוה מאד (פי 100 מהמימון הנדרש) של התרופה הניתנת במהלך הטיפול הכימותרפי, הפעוטה שקיבלה אותו, סבלה משורה של סיבוכים שונים, לרבות דום לב ונשימה.
סיבוכים אלה הובילו לנזק מוחי חמור ביותר ולשיתוק בכל ארבע הגפיים. הוריה של הפעוטה, שהגישו תביעת רשלנות רפואית זו, טענו כי מדובר במקרה שניתן כמובן היה למנוע וכי מדובר בהתנהלות לא מקצועית הן מצידה של הרופאה שרשמה את המינון התרופתי והן מצידו של הצוות הטיפולי שלא התמודד נכון עם כל הסימפטומים שהופיעו לאחר הטיפול ואף גם במהלכו.
רשלנות רפואית חמורה במסגרת הטיפול בחולה סכרת
בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה לבית המשפט טעו התובע כי אבחון לא נכון של מצבו, הובילו לכריתת רגלו. התובע, שסבל מפצעים חמורים ברגליו, פנה אל רופא קופת החולים, על מנת שיבצע אבחון רפואי ויציע טיפול בהתאם. בעקבות פנייתו, רשם לו הרופא טיפול אנטיביוטי וכן משחות שונות שיעזרו לו להתמודד עם הפצעים הלא נעימים שהופיעו על רגליו.
במשך תקופה של שלוש שנים שב וחזר התובע והתלונן על פצעים אלה אולם רק לאחר שלוש שנים, מהרגע שבו הופיעו לראשונה, הופנה על ידי רופאה אחרת בקופת החולים לביצוע בדיקות דם. בדיקות דם אלה העידו כי מדובר במצב של ריכוז גבוה מאד של רמות הסוכר בדם, המצריך טיפול מיוחד לצורך איזון רמות אלו. אולם, בשלב זה היה מאוחר מדי, ולא נותרה ברירה אלא לכרות את הרגל.
לייעוץ מקצועי של עורך דין ברשלנות רפואית
רשלנות רפואית שגרמה למותו של מטופל
במסגרת תביעת רשלנות שהוגשה לבית המשפט על ידי בני משפחתו של מטופל שנפטר, טענו בני המשפחה כי מותו נגרם בשל רשלנות רפואית חמורה. הנפטר פנה לבית החולים בעקבות לחצים בחזהו, ולאחר צנתור שבוצע זמן קצר לאחר פנייתו, הוחלט להפנותו לניתוח מעקפים. במהלך הניתוח פיתח המטופל מצוקה נשימתית, ולמרות ניסיונות ההצלה הרבים, הוא נפטר.
לאחר בדיקות שנעשו מיד לאחר מותו, נמצא כי המטופל סבל מאסטמה כרונית. הצוות הרפואי, לפני שביצע את הניתוח, לא טרח לבדוק מאילו מחלות או תסביכים שונים הוא סובל, עובדה שיכולה היתה להצילו ולאפשר לצוות לנקוט במשנה זהירות במהלך הניתוח או להציע פתרונות אחרים. בית החולים, שהואשם בגרימת המוות, טען כי לא מדובר היה במקרה של אסטמה קשה ולכן לא היה צורך בביצוע בדיקות מיוחדות לפני הניתוח. בית המשפט טען, לעומת זאת, אחרת.
אם אתם או בני משפחתכם נפגעתם כתוצאה מרשלנות רפואית חמורה, אתם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום כדי שנוכל להעניק לכם את הסיוע המשפטי הנדרש ולעזור לכם לקבל את הפיצוי המגיע לכם.
תגובות אחרונות