נגרם לך נזק? להלן מספר טיפים שיסייעו לך בגיבוש ההחלטה האם לפנות לעו"ד
להדיוט שאינו בעל השכלה משפטית אין ידע באשר לאופן שעליו להגיש תביעת רשלנות רפואית ומה עליו לטעון במסגרתה. אמנם, יטענו בעלי ההשכלה המשפטית הבסיסית כי הם מודעים לכך שעל מנת שבית המשפט יקבל תביעת רשלנות רפואית עליהם להוכיח את התקיימותם של שלושת יסודות עוולת הרשלנות: התרשלות, נזק וכמובן קשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק. גם אם נצא מנקודת ההנחה כי יש ביכולתם של אותם ניזוקים להוכיח בעצמם – ברמה הדרושה בבתי המשפט האזרחיים (מאזן ההסתברויות) – את התקיימותם של כל היסודות האמורים, נראה כי ההחלטה לנהל את תביעתם באופן עצמאי, ללא ייעוץ משפטי, עלולה להשמיט את הקרקע מתחת לתביעתם.
מה סמכויותיו של עורך דין ברשלנות רפואית?
ודוק, דיני הרשלנות הרפואית מכירים בכמה כלי עזר שיכולים לשמש את התובע ולהקל על פסיקת פיצוי לטובתו. אחד הכלים העיקריים הוא כלל היפוך הנטל. רק עורך דין רשלנות רפואית יוכל למקסם את הסעדים והכלים שמעניק החוק לתובע באופן היעיל והנכון ביותר. לדוגמא, הדין מכיר בחובתם של הרופאים והמוסדות הרפואיים לנהל רישום, תיעוד ומעקב אחר הטיפול הרפואי של כל מטופל ומטופל. בתי המשפט עומדים על קיומו של הכלל האמור ומטילים על הצוות הרפואי רף פירוט גבוה. לעורך דין רשלנות רפואית יש ניסיון בניהול תיקים בתחום והוא בעל יכולת לזהות רישומים רפואיים לקויים. במידה והוא אכן מגלה כי בעניינו של לקוחו התרשל הצוות הרפואי בתיעוד הטיפול, הוא יבקש מבית המשפט להפוך את נטל ההוכחה בשל נזק ראייתי שגרמו הנתבעים לתובע.
מתי חובת ההוכחה היא על הנתבעים?
במצבים שבהם בית המשפט מקבל את טענת הנזק הראייתי שנגרם בעקבות תיעוד רפואי חסר, הוא יורה על היפוך נטל השכנוע. המשמעות של החלטה זו הינה שהתובע כלל לא יידרש להוכיח את התקיימותם של שלושת יסודות עוולת הרשלנות, כמפורט לעיל. תחת זאת, יהיו אלו הנתבעים שיצטרכו לשכנע את בית הדין ברמת ההוכחה הדרושה כי לא הייתה כל רשלנות רפואית מצידם. ההיסטוריה המשפטית מלמדת כי במרבית המקרים היפוך הנטל מביא לפסיקת פיצוי לטובת התובע. כך, לדוגמא, בתביעת רשלנות רפואית שהוגשה על ידי גברת ביאטריס שטרנברג, טען פרקליטה כי הצוות הרפואי שטיפל בה לא עמד בחובת הרישום היות והשמיט את תיעוד אירוע פריקת המפרק שארע לה במהלך ניתוח שעברה. בית המשפט קיבל את טענתו, העביר את נטל השכנוע אל כתפי הנתבעים ופסק לתובעת פיצויים כספיים בהתאם לראשי הנזק שנטענו על ידה (ראה/י ע"א 8151/98 שטרנברג נ' צ'צ'יק).
מיומנותיו של עורך דין לרשלנות רפואית
ישנם כלים משפטיים נוספים שבהפעלתם ניתן להעביר את נטל ההוכחה לכתפי הנתבעים (לדוגמא, הפעלת הכלל הנזיקי של "הדבר מעיד על עצמו"). לא יכול להיות ספק כי רק לעורך דין רשלנות רפואית ישנה את המיומנות הדרושה לאתר מקרים שבהם ניתן להעביר את נטל השכנוע ובד בבד להפעיל את הכלי המשפטי המתאים ביותר להפעלת הכלל, בהתאם לנסיבות של כל מקרה ומקרה.
בכל עת, ובכל שאלה, הרגישו להתייעץ איתנו, באופן אישי וחסוי. קיימים מאות אם לא אלפי מאמרים המפרטים את הצורך של אדם שחווה מקרה רשלנות רפואית לשכור את שירותיו המשפטיים של עורך דין המתמחה בתחום. במאמר זה ננסה לעמוד על מספר נקודות עיקריות המביאות לגיבוש הצורך להיוועץ בעורך דין רשלנות רפואית.
זה נכון שבד"כ עורכי דין רשלנות רפואית גובים את שכרם על בסיס אחוזים ובהצלחה ? מה מקובל ? תודה.
אכן. אם כי הדבר משתנה ממשרד למשרד. ישנם משרדי עורכי דין רשלנות רפואית הנוהגים לגבות אחוזים גבוהים יותר ולעיתים אף דמי פתיחת תיק. הדבר תלוי בטיב המשרד וייחודיותו.