ניתוחים קיסרים- לא בטוח שזה כל כך בטוח: רשלנות רפואית בלידה בניתוח קיסרי
כיום, לידה בניתוח קיסרי הופכת ליותר ויותר מקובלת ואופנתית. נשים רבות מעדיפות ללדת בשיטה זאת היות וניתן לקבוע את תאריך הלידה ולהמנע משעות רבות וארוכות של צירים. לרוב, לידה בדרך של ניתוח קיסרי נחשבת לבטוחה יותר מבחינה רפואית הן מבחינת האם והן מבחינת היילוד. עם זאת, קיימים מקרים מצערים של סיבוכים בעת לידה בניתוח קיסרי ולעיתים סיבוכים אלו הם תוצאה של רשלנות רפואית בלידה של הגורמים המטפלים.
במאמר זה, ננסה להתמודד עם מקרים של רשלנות רפואית בלידה בניתוח קיסרי.
לשם ההגינות, יש לציין כי לידה בדרך של ניתוח קיסרי אינה כה חסרת סיכונים עבור היולדת או היילוד, כפי שרבות חושבות. קיימים סיבוכים ברמות (חומרה) שונות בשל לידה בניתוח קיסרי ואלו עומדים בשיעור שבין 25% ל-40% מהלידות. בין סיבוכים אלו נמנות דלקות ברחם ודרכי השתן, תסחיפים ריאתיים קרישי דם ועוד.
עברת ניתוח קיסרי ? נגרם לך נזק ? פני כעת אל עורכי דין רשלנות רפואית באתר לשם בחינת הנושא
שני גורמים מרכזיים עשויים להוביל למסקנה כי הלידה בניתוח קיסרי בוצעה בדרך של רשלנות רפואית בלידה. המקרה הראשון הוא כאשר הניתוח הקיסרי בוצע בלא שהאישה נתנה לכך הסכמה מדעת כנדרש. כלומר, בלא שהוסברו לה כלל הסיכונים בלידה בדרך זו וסיכויי ההצלחה וכאשר ההסכמה שלה להליך לא לוותה בקבלת הידע המלא הדרוש לכך כפי שדורש חוק זכויות החולה בישראל. המקרה השני הוא כאשר במהלך הלידה בניתוח הקיסרי עצמו הגורמים הרפואים נהגו בדרך כלשהי או שלא נהגו באופן כלשהו כפי שנדרש "מרופא סביר" בעת שהוא מבצע הליך מסוג זה ופעולה כזו (או היעדרה) מהווים רשלנות רפואית בלידה.
מה עשוי להוות רשלנות רפואית בלידה בעת ניתוח קיסרי?
למשל, מקרה שהתעורר בפסיקה עסק באישה שכרעה ללדת והייתה בצירים במשך שעות רבות. לאחר כ-13 שעות צירים (ופתיחה של פחות מ-10 ס"מ) המצגים החלו להראות אי סדרים בתפקוד הלב של העובר אשר הלכו והחמירו. בשלב זה, הגורמים הרפואים המטפלים בה טרם קיבלו החלטה לבצע לידה בדרך של ניתוח קיסרי. את ההחלטה ליילד את האישה בניתוח קיסרי הם קיבלו רק זמן מה מאוחר יותר (הרבה אחרי שהופיעו אי הסדרים הראשונים בתפקוד ליבו של העובר). לאחר שיילודו את האישה בסופו של דבר הסתבר כי נגרמו נזקים לתפקוד הלב של התינוקת שנולדה וכעבור שעה זו נפטרה. ההורים תבעו את הרופאים המיילדים בגין רשלנות רפואית בלידה בטענה כי היה עליהם לקבל את ההחלטה ליילד את האישה בניתוח קיסרי מוקדם הרבה יותר מהרגע בו הם קיבלו את ההחלטה בפועל. בית המשפט מצא כי אכן "רופא סביר" היה מקבל את ההחלטה ליילד את האם בניתוח קיסרי מוקדם יותר ממה שקיבלו הרופאים באותו מצב נוכח המצגים שהראו כי תפקוד הלב של התינוק כבר אינו סדיר. ההורים אמנם זכו לפיצוי כספי בשיעור של מעל מיליון שקלים אולם, בוודאי שאין בכך כדי לרפא את הכאב.
מקרה אחר בו עלול להיות טיפול רשלני בעת ניתוח קיסרי הוא בעת הרדמתה של האישה. כאשר הרופא המרדים אינו מקפיד על מדדי התרופות המרדימות כנדרש או שהוא עושה שימוש בסם לו רגישה האם או היילוד. במצב זה הלידה בדרך של ניתוח קיסי עשויה להתסבך ולגרום לסיבוכים ונזקים רפואיים לאם וליילוד.
כפי שניתן לראות, ניתוח קיסרי- אינו תמיד הדרך הבטוחה ביותר ואינו עוקף בהכרח את כל המקרים האפשריים של רשלנות רפואית בלידה.
תגובות אחרונות