ניתוח למתיחת בטן, הינו הליך פלסטי-קוסמטי, אשר נועד להתמודד עם בעיה אסטטית של עודף שומן, והתרופפות דופן כלי הדם בשיפולי הבטן. הניתוח מבוקש ביותר בקרב נשים לאחר לידה או לקראת גיל המעבר, אשר מעוניינת בשדרוג קוסמטי, בכדי להחזיר את גופם מספר שנים אחורה.
יחד עם זאת, מדובר בניתוח רפואי אשר כולל הרדמה מלאה, נערך כארבע שעות, דורש אשפוז לילה, והתאוששות מן הניתוח אורכת כחודש ימים. לכן, אין מדובר בניתוח קוסמטי פשוט, אשר חף מסיכונים. בשל כך, נדרשת אחריות ומיומנות מקצועית מצד הגורם הרפואי, אשר מבצע ניתוח למתיחת בטן, כאשר חריגה מסטנדרטים אלו, עלולה להוביל לפגיעה חמורה בגופו ונפשו של המטופל.
סוגי התביעות המוגשות
ניתוח מתיחת בטן, הינו שכיח בקרב נשים בגיל העמידה, אך טומן בחובו סיכונים מהותיים להמשך חיים בריאים בקרב המטופל. לעיתים, מהלך הניתוח משתבש בשל חוסר אחריות מצידו של הגורם הרפואי, המתבטאת ברשלנות רפואית בניתוח:
- אי הסכמה מדעת ? כאמור, ניתוח מתיחת בטן הינו ניתוח קוסמטי, על כן אינו נועד לשפר מצב בריאותי, אלא לשדרג את מראה הגוף. לכן, משרד הבריאות ומערכת המשפט, מטילה על הרופא, אשר מבצע את הניתוח, להעניק הסבר מפורט, מעבר לנדרש בניתוח רפואי סטנדרטי. על הגורם הרפואי למנות את כלל הסיבוכים האפשריים במהלך הניתוח, גם אלו בעלי סיכוי תיאורטי נמוך, בכדי שלמטופל תהיה אפשרות בחירה מודעת, לביצוע ההליך הרפואי.
- רשלנות ברפואית בניתוח ? למרות שניתוח מתיחת בטן נכלל בקטגורית הניתוחים הפלסטיים, מהלך הניתוח הינו סבוך, ומתפתל סביב כלי דם רבים. במקרים מסוימים, אף נחתך הטבור ממקומו ומוחזר בתום הניתוח. על כן, חלה אחריות על הרופא לנוהג במיומנות ומקצועיות על פי אמות המידה של "הרופא הסביר". חריגה מן אמות מידה אלו, אשר תוביל לנזק בקרב המטופל, תהווה הילה מהותית להגשת כתב תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח.
ייעוץ על ידי עורך דין מומחה
ניתוח מתיחת בטן, מותיר אחריו צלקות, ולעיתים ישנם דימומים ותחושת נפיחות באזור זה לאחר ביצוע הניתוח. על כן, לא כל תוצאה בלתי מספק מהווה עילה מבוססת להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. לכן, היוועצות עם עורך דין בעל ניסיון רב בתחום הרשלנות הרפואית, תעניק למטופל הנפגע את המידע הדרוש, בכדי לבחון מהן סיכויי הצלחת התביעה. באם, הממצאים הרפואיים והמשפטיים יצביעו, כי אכן התקיימה רשלנות רפואית בניתוח, יוודא עורך הדין המקצועי, כי המטופל יקבל את מלוא סכום הפיצויים להם הוא זכאי על פי חוק.
דוגמא לרשלנות רפואית בניתוח למתיחת בטן
כאמור, ניתוח מתיחת בטן טומן בחובו סיכונים רבים, אשר עלולים להתממש, בשל התנהלות רשלנית של הגורם הרפואי. לדוגמא, מקרה בו מטופלת לאחר שלוש לידות, אשר חפצה בהחזרת בטנה למצב בו הייתה בצעירותה. בסיום הניתוח התברר, כי הניתוח לא תרם במאומה לעיצוב הבטן, וכי בטנה נותרה כשהייתה. הגורם הרפואי הציע למטופלת ניתוח נוסף, בכדי לתקן את העוולה, אך שוב לא נראה כל שינוי במצב הבטן, מלבד צלקות מכוערות שנותרו כעדות כואבת לרשלנותו של הגורם הרפואי. על כן, בית המשפט פסק כי במקרה זה חלה רשלנות רפואית בניתוח, והעניק למטופל פיצויים בסך רבע מיליון שקלים.
לסיכום
לפני ביצוע מתיחת בטן, יש להכיר בסיכונים הכרוכים בביצוע הליך רפואי סבוך מאין זה. אומנם במרבית המקרים הניתוח עובר בהצלחה, אך ישנם מקרים אשר מותירים צלקות גופניות ונפשיות בקרב המטופלים, בשל התנהלות רשלנית של הגורם הרפואי. על כן, בכל מקרה בו נוצר חשד כי בוצעה רשלנות רפואית בניתוח, יש לפנות באופן מיידי לעורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית.
מבקשת להתייעץ ..מדובר בצלרת גבוהה מידי לכל הדעות ויש צורך בניתוח מתקן.
שלום רוני,
נשמח לבחון את עניינך.
אנא שלח אלינו פרטים ליצירת קשר בהודעה פרטית.
אנו לרשותך בכל עת.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
0506272975