תביעה המוגשת בבית המשפט, מצריכה גם את הצגת חוות דעת של רופא מומחה. החוק מחייב, במסגרתה של כל תביעה כזו,להציג את חוות דעתו של רופא מתחום הרפואה שבה עוסקת התביעה על מנת לאפשר לבית המשפט לבחון לעומק את המקרה. רופא מומחה זה יכול להיות הבסיס המרכזי לכתב התביעה שמוגש לבית המשפט ובעל חשיבות רבה במידת הצלחתה של התביעה.
מה תפקידו של הרופא המומחה ולשם מה צריך אותו
בכל שנה מונחות על שולחנות בתי המשפט המוני תביעות רשלנות רפואית הקשורות הן לרופאים, הן לצוות הרפואי והן לבתי החולים או לקופות החולים עצמן. תביעות של רשלנות רפואית נחשבות בין התביעות המורכבות ביותר, ולא משנה באיזה הליך רפואי מדובר. העובדה שיש צורך להתמודד עם תחום המצריך לא מעט ידע והעובדה שלעיתים גם מדובר בהתמודדות מול מערכות גדולות מאד (כמו קופת חולים, למשל), הופכות את הגשת התביעה ללא פשוטה.
במסגרת הגשת תביעת רשלנות רפואית מחויב התובע לצרף לכתב התביעה שלו גם חוות דעת של רופא מומחה בתחום הרשלנות הרפואית ובתחום הרפואי הרלוונטי לתביעה. לא כל מקרה, אמנם, מצדיק מראש הגשת תביעת רשלנות רפואית, אולם זו גם הסיבה מדוע ייעוץ ראשוני על עורך דין הוא הכרחי והוא זה שמאפשר לבדוק את המקרה לגופו והאם בכלל מדובר באפשרות של רשלנות רפואית.
במקרים בהם מוצא עורך הדין כי קיימת סבירות גבוהה שמדובר במקרה של רשלנות רפואית, יפנה עו"ד בשמו של התובע אל רופא מומחה על מנת לקבל את חוות דעתו באשר למקרה שאירע. אם מדובר במקרה של רשלנות רפואית בתחום הרפואה האסתטית, יפנה עו"ד אל רופא מומחה בתחום זה. אם מדובר ברשלנות רפואית בתחום רפואית השיניים, יפנה עו"ד אל רופא מומחה בתחום רפואת השיניים וכן הלאה.
תפקידו העיקרי של רופא מומחה הוא לבדוק את כל התיעוד הרפואי שבוצע לפני, תוך כדי ובמהלך האירוע עצמו ולהעביר את רשמיו. חוות דעת זו מהווה עדות בבית המשפט והיא בעלת חשיבות רבה מאד. הרופא המומחה, הכותב אותה, יכול להיות מנהל מחלקה בכיר או כל דמות אחרת, שבוחנת באופן מעמיק ביותר את התנהלותו של הרופא או הצוות הרפואי שהיה מעורב במקרה.
חשיבות בחירתו של רופא מומחה
חוות דעתו של הרופא המומחה היא, כאמור, הבסיס המרכזי להגשת התביעה. הרופא המומחה שאליו פונים מוכרח לעסוק בתחום הרפואי הרלוונטי לתביעה ואסור לו להיות קשור באופן כלשהו אל בית החולים או אל הרופא או הצוות הרפואי שאותו תובעים. ישנם מקרים בהם בית המשפט בוחר למנות רופא מומחה מטעמו כדי לקבל חוות דעת נוספת, ובעיקר חוות דעת אובייקטיבית ככל האפשר. ישנם מקרים בהם גם הצד הנתבע ממנה רופא מומחה כדי להציג את הצד שלו ואת רשמיו מהאירוע.
המקרים בהם יש לצרף את חוות דעתו של רופא מומחה יכולים להיות קשורים לרשלנות רפואית באבחון מומים, רשלנות רפואית בניתוח או בלידה, לרשלנות רפואית של רופא משפחה וגם כזו שקשורה לטיפולים משלימים.
בחירתו של הרופא המומחה נעשית על ידי עורך הדין המייצג את התובע, המנוסה בתחום זה ומכיר את כל העוסקים בתחום. עורך הדין פונה, בדרך כלל, אל רופא מומחה ברשלנות רפואית בעל ניסיון בתחום ובעיקר ניסיון רפואי רב.
מומלץ שיהיה זה גם רופא שהתנסה בכתיבת חוות דעת והופיע בעבר בבית המשפט במסגרתן של תביעות רשלנות רפואית. מדובר במשימה לא פשוטה הדורשת לא מעט זמן ובמיוחד לאור העובדה שרופאים מומחים רבים לא ממהרים להעיד נגד חבריהם, העוסקים בתחום הרפואה, ובמיוחד כשהם בעלי מוניטין רב ועוסקים בתחום במשך שנים. על חוות דעת זו מקבל הרופא שכר, הנקבע בהתאם למורכבות התביעה והאירוע הרפואי וגם למשך זמן התביעה.
בחירתו של רופא מומחה ברשלנות רפואית ובתחום הרפואי המדובר היא בעלת חשיבות רבה ויכולת להשפיע באופן ממשי על תוצאותיו של המשפט. עורך דין מיומן ומקצועי יוכל לאתר רופא מומחה שיסייע בכך ובדרך זו גם יצליח להתנהל נכון וחכם יותר עם התביעה כולה.
אתם מוזמנים לפנות אלינו כדי לקבל סיוע משפטי, הכולל חוות דעת של מומחה, במסגרת תביעת רשלנות רפואית. אנו עומדים לרשותכם ומבטיחים לעשות ככל שביכולתנו כדי לעזור לכם לעבור את התקופה הלא פשוטה הזו.
תגובות אחרונות