חלל הפה מתפקד כאלמנט מרכזי בגוף האדם והוא מכיל את השיניים, החניכיים והלסת, אשר מטופלים על ידי רופאי שיניים למיניהם, שינניות ואנשי מקצוע נוספים בתחום זה. רפואת הפה בישראל היא אמנם מפותחת, אך ישנם מקרים רבים של רשלנות רפואית בשיניים, ולמרבה הצער רפואת השיניים היא המובילה בישראל במקרים אלו.
אחת הסיבות המרכזיות לרשלנות רפואית גבוהה בתחום, היא העובדה שרפואת השיניים אינה נכללת בסל הבריאות עבור בגירים, מה שיוצר חוסר בפיקוח ולצידן גם עלויות גבוהות.
מה נחשב לטיפול רשלני?
טיפול שיניים רשלני יכול להיגרם ממספר רב של סיבות, אך בבסיסו מדובר בטיפול בו למטופל נגרם נזק כלשהו, בין אם נדרש ממנו לבצע בעקבות כך עוד טיפולים ובין אם מדובר בחוסר נוחות ובפגיעה באורח החיים.
על מנת להוכיח מקרה של רשלנות רפואית, יש לבחון את חוסר הזהירות במתן הטיפול של הרופא על גורמיו ולבדוק אם קיים קשר אל הנזק שנגרם למטופל. כדי לעשות זאת מומלץ להיתייעץ עם עורך דין המתמחה בהתרשלות בטיפולי שיניים, אשר מכיר את ההליך ויכול להוביל את המטופל אל מטרותיו המבוקשות.
מדוע טיפול שיניים רשלני נחשב לנפוץ כל כך?
הרשלנות הרפואית בתחום רפואת השיניים נחשבת לגבוהה מבין תחומי הרפואה השונים, כנראה בגלל שתי סיבות מרכזיות:
העדרם של הטיפולים מסל התרופות- מצב זה יוצר בראש ובראשונה חוסר פיקוח על המערכת, חוסר מעקב אחר תכניות טיפול, חומרים לא נכונים המשמשים את הרופאים בטיפולים וכן את הכשרה והמיומנות של הרופאים עצמם.
העלויות הגבוהות של טיפולי השיניים- העלויות של הטיפולים הרבים, שנגרמים כתוצאה ממקרים של רשלנות רפואית, יביאו את המטופל להיוועץ בעו"ד ולתבוע יותר מאשר בתחומים אחרים, על מנת לכסות את ההוצאות הכלכליות הגבוהות.
מה הן הסיבות המרכזיות לרשלנות בתחום רפואת השיניים?
כיוון שהמערכת אינה מפוקחת בצורה מספקת, ישנו מגוון רחב של נסיבות, היוצרות מקרים של רשלנות רפואית בקרב אנשי המקצוע. מרבית המקרים נגרמים כתוצאה מחוסר מיומנות של הרופא, אי מתן כל המידע למטופל ואי התאמה בין הטיפול ומאפייניו לנתוני המטופל.
חוסר מיומנות של איש המקצוע- כאשר איש המקצוע לא מיומן מספיק ובוחר להעניק טיפול מורכב, בזמן שאין ברשותו את הכלים לכך, יכול להיגרם נזק כבד ובלתי הפיך. כמו כן, חוסר מיומנות יכול להתבטא עוד בשלב האבחון, שיכול להתברר כשגוי, מה שיוביל לסדרת טיפולים מיותרים ולא ייתן מענה לבעיה האמיתית. בעיות אלו קורות בדרך כלל בתחום שיקום הפה והלסת, הכולל עקירות, כתרים, שיניים תותבות ועוד.
אי מתן כל המידע למטופל- במקרים בהם איש המקצוע לא מיידע את המטופל בכל המידע הכרוך בטיפול, במונחים משפטיים מקרה זה נקרא הסכמה מדעת, הדבר יכול להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית. מידע מקיף מתייחס אל תופעות לוואי, סיכונים, משך ההחלמה ואופי הטיפול. במקרים אלו יכול המטופל להתעורר מהטיפול ולגלות שמשך ההחלמה ארוך משחשב, או למצוא עצמו עם נזק בלתי הפיך, שלא היה מודע כלל שאפשרי שיקרה.
מה עושים במקרה ונתקלתם ברשלנות רפואית?
במקרה ואתם חושבים שבוצעו טיפולי שיניים רשלניים בגופכם, מומלץ לפנות מוקדם ככל האפשר לעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים. עו"ד מקצועי ומנוסה יוכל להסביר לכם אם יש עילה לתביעתכם או לא וכמובן להכין תיק תביעה וללוות אתכם בבית המשפט. רופאי השיניים בישראל אמורים להיות מכוסים בביטוח אישי ולכן התביעה נגדם תנוהל דרך חברת הביטוח, שאחראית לנזקים ולעלויות ששילמתם, וזאת כמובן במקרה בו יוכח כי אכן הייתם חלק ממקרה של רשלנות רפואית.
תגובות אחרונות