הטיפול הקוסמטי הסתיים בצלקות וכתמי פיגמנטציה חמורים ? בית קובע כי לא הייתה הסכמה מדעת לחלק מהטיפולים ולפיכך היא תפוצה בסכום של כ- 400,000 ? בגין הנזקים.
טיפולים וניתוחים קוסמטיים הפכו להיות דבר שבשגרה, נשים רבות בוחרות לבצע טיפולי פנים כדי לשפר את המראה החיצוני, כך שהן תיראנה צעירות ורעננות יותר, אך לא תמיד הן מודעות לסיכונים ולסיבוכים הכרוכים בהליכים אלו. לפיכך, אחת החובות האתיות של כל רופא או מנתח פלסטי, הוא לתת למטופלת את כל המידע הנדרש בגין הסיכונים האפשריים, כדי שהיא תוכל לקבל החלטה שלימה ומלאה באם לעבור את הטיפול או לוותר עליו. במידה והרופא אינו מבצע תפקידו זה כהלכה, הוא עשוי להימצא במרכזה של תביעה משפטית בגין רשלנות רפואית כפי שאירע במקרה זה.
אישה ביקשה לעבור טיפולים קוסמטיים פשוטים בפנים, כדי לשפר את המראה החיצוני אך בשל הטיפול הרשלני לכאורה, פניה נותרו לאחר הטיפול עם צלקות קשות וכתמי פיגמנטציה ? האם הרופאים התרשלו? האם היא ידעה על כל הסיכונים האפשריים?
מיכל (שם בדוי) עמדה לערוך חתונה לבתה ופנתה למרפאה לניתוחים קוסמטיים לבדוק אפשרות של ביצוע ניתוח להרמת עפעפיים. הרופא המטפל, הציע למיכל לדחות את הניתוח לאחר החתונה ובינתיים לעשות פעולה קוסמטית באמצעות הזרקת בוטוקס שתרים את העפעפיים.
מיכל קיבלה את הצעת הרופא, ולפני החתונה עברה הזרקת בוטוקס בעפעפיים ורק לאחר החתונה הגיעה לפגישה נוספת שבה הייתה אמורה לעבור את הניתוח, אך בשיחה עם הרופא בנוגע לניתוח הגדלת סנטר שביצעה לפני כ- 15 שנה, הוצע לה להחליף את השתל במקום, לעשות מתיחת צוואר, מתיחה של רקמות הפנים, ופילינג לייזר לפנים.
בפגישה נוספת שנערכה עם הרופא הוחלט על ניתוח מתיחת פנים ופילינג לייזר ובפגישה הזו, חתמה מיכל על טופס הסכמה לניתוח מתיחת פנים ותיקון עפעפיים ואכן כשבועיים לאחר מכן, נערך הניתוח כאשר גם טרם ביצועו חתמה מיכל על טופס הסכמה לניתוח.
מיכל עברה את הניתוח והגיעה לאחריו, כמה פעמים לביקורת אצל הרופא ומהר מאוד התברר כי הניתוח הותיר למיכל צלקות בפניה, מעין שקע בסנטר, אסימטריה וכתמי פיגמנטציה. הרופא הציע למיכל לטפל בצלקות עם משחות מסוימות שלא הועילו, כמו גם לעבור פילינג נוסף ועוד פעולות קוסמטיות שבסופו של דבר לא נעשו.
הוגשה תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד הרופא המטפל בטענה כי הטיפול הקוסמטי לא בוצע בצורה טובה והיא לא הייתה מודעת לכל הסיכונים שישנם בטיפול הרפואי במיוחד בנוגע לפילינג שהינו בעייתי בשל גוון עורה ומוצאה ולכן נפגעה האוטונומיה האישית שלה להחליט באם לעבור את הניתוח או שמא לוותר עליו. מנגד, טען הרופא כי הניתוח היה בהתאם לסטנדרט הרפואי הנדרש והיא חתמה ואישרה את הסכמתה לעבור אותו.
האם הרופא התרשל בטיפול שניתן? האם החתימה על הטפסים לפני הניתוח מצביעה על הסכמה מלאה ומדעת? מה יקבע בית המשפט?
בית המשפט דן בטענות הצדדים בהתאם לחוות הדעת של המומחים הרפואיים כמו גם עדויות הצדדים והגיעה למסקנה כי לא מדובר ברשלנות רפואית בטיפול עצמו, אלא בעובדה כי לא התקבלה הסכמה מדעת בכל הנוגע לטיפולי הפילינג שגרמו למיכל לכתמי פיגמנטציה קשים וצלקות שכן, יתכן מאוד שלו מיכל הייתה מקבלת את מלוא המידע בנוגע לסיכונים הצפויים בטיפול הפילינג לעור שלה, הייתה מוותרת על הטיפול הזה ומונעת מעצמה נזקים אפשריים ולכן הרופא שלא מסר את המידע המתאים, פגע באוטונומיה שלה.
בית המשפט שקל את הנזקים הרפואיים והנפשיים שנגרמו למיכל התובעת בעקבות ההליך הקוסמטי הרפואי ובהתאם לכך, פסק לה פיצוי של כ- 400,000 ?.
ת"א 167776-09
תגובות אחרונות