רשלנות רפואית ? כאבי הראש החזקים התבררו כלחץ תוך גולגולתי ובשל טיפול רשלני האישה נפטרה תוך חודש ? בית המשפט המחוזי קבע פיצוי של 522 אלף ? ובערעור לעליון הועלה הפיצוי בעוד 450 אלף ?!אחד התרחישים הגרועים ביותר עבור כל אחד מאיתנו הוא כי הטיפול שבית החולים יעניק לו במקום לשפר את מצבו יביא לכדי החמרה.
עם זאת לא ניתן לדעת מראש כיצד הדברים יתגלגלו והבסיס הוא כי הרופאים מבצעים את עבודתם נאמנה. אך, ישנם מקרים שאין זה כך ובית המשפט קובע כי הייתה רשלנות רפואית ומעניק פיצוי שלעתים נראה לחולה נמוך מידי והוא מגיש ערעור לבית המשפט על גובהו. ממשך כך קרה במקרה של אריאלה עליו נספר מיד.
מאת: עו"ד רן שפירא
מטופלת מגיעה לקבלת טיפול בשל כאבי ראש חזקים ומוצאת את מותה בבית החולים לאחר חודש
אריאלה (שם בדוי) אישה נשואה ואם לשלושה ילדים צעירים החלה לסבול מכאבי ראש חזקים במיוחד, בחילות ותחושה של צלצולים באוזניים. בהגיעה לבית החולים היא נבדקה על ידי רופא העיניים וזה מצא כי יש לה בצקת בעיניים ושלח אותה לעשות צילוםC.T של עמוד השדרה והראש והיא אושפזה בבית החולים במחלקת עצבים. הבדיקות נמצאו תקינות, אך עלה חשד כי ישנו שיתוק בצד שמאל ועל כן הוחלט כי אריאלה תעבור ניקור מותני שלאחריו קיבלה טיפול תרופתי.
מצבה של אריאלה לא השתפר אלא אף החמיר והיא הגיעה למצב של חוסר הכרה ועל כן הועברה למחלקת טיפול נמרץ נויכירוגיה. שם, נקבע כי יש להכניס בורג לראשה לשם מדידת הלחץ התוך גולגולתי. הבדיקות הראו כי הלחץ גבוה ובוצע הליך רפואי נוסף לשם הטבת מצבה, אך למרות כל הטיפולים שניתנו, מצבה הבריאותי של אריאלה הלך והתדרדר עד אשר היא נפטרה מדום לב. כאשר סיבת המוות לא בוררה בוודאות משום שהיה סירוב מצד המשפחה לבצע ניתוח שלאחר המוות.
בית המשפט המחוזי קובע ? הייתה רשלנות רפואית בטיפול שניתן לאריאלה ? האם הפיצוי שניתן הולם את הנזק?
העיזבון של אריאלה הגיש תביעת רשלנות רפואית באבחון מחלה לבית המשפט המחוזי באמצעות חוות דעת של מומחים רפואיים וטען כי המחלה שיצרה את הלחץ התוך גולגולתי התפתחה 6 חודשים קודם הגעתה של אריאלה לבית החולים. על כן, ניתן היה לגלותה מיד עם קבלת הבדיקות הראשוניות ולתת לאריאלה את הטיפול המתאים אשר ניתן לה בסופו של דבר, אך באיחור רב מידי ובשלב אשר לא אפשר את הצלתה. כמו כן, ההליך הרפואי של הניקור המותני אינו התאים למצב הפתולוגי שבו הייתה נתונה אריאלה ולכן הסיבה למוות היא בעצם ביצוע ההליך הזה אשר יצר לחץ מסוכן לגזע המוח והוביל לפגיעה בנשימה ובירידת לחץ הדם עד לתוצאה הטרגית של מות אריאלה בדום לב.
מנגד נטען על ידי הצוות הרפואי כי הניקור המותני לא גרם למותה של אריאלה וכי אמנם היא סבלה ממחלה עוד קודם האשפוז, אך הכאבים שעליהם התלוננה בעת הגעתה לבית החולים היו בשל התפתחות מחלה חדשה.
בית המשפט המחוזי לא קיבל את טענות הרופאים וקבע כי ההחלטה לבצע ניקור מותני הייתה טעות ביסודה, שכן זה הביא לצניחתו של גזע המוח ובסופו של דבר למותה ובנוסף היה צורך להוריד את הלחץ התוך גולגולתי בזמן וזה נעשה באיחור רב.
בית המשפט התייחס גם לרישום הרשלני כמו גם לכך שלא נמסר המידע הנדרש בדבר ההליך הרפואי ולא נתקבלה עליו הסכמה.
הפיצוי שקבע בית המשפט עמד על 522 אלף ? כאשר בערעור לבית המשפט העליון על גובה הפיצוי נוספו עוד 450 אלף ? לילדים על אובדן האם בעודם בגילאי שנתיים עד חמש שנים.
ע"א 9788/07
תגובות אחרונות