רשלנות רפואית עקב ניתוח לקיצור קיבה ? מאמר חמישי בסדרה
מאמר זה בסדרת המאמרים הנוגעים לניתוחי קיצור קיבה, ידון בשאלה האם התנקבות של הקיבה בניתוח לפרוסקופי, באמצעות אביזר סיליקון מתכוונן עשויה להוות רשלנות רפואית בניתוח לקיצור קיבה.
מדוע כפיר יצטרך לעבור ניתוח נוסף?
שאלה זו נידונה בתביעה שהוגשה כנגד מרכז רפואי כרמל. באותו מקרה דובר במר כפיר, אשר סבל מעודף משקל, ועקב זאת פנה לגורמים הרפואיים וביקש לבצע ניתוח לקיצור קיבה כאמור בכותרת. בעקבות זאת בוצע הניתוח המבוקש במהלכו הוכנסה לבטנו של מר כפיר הטבעת סיליקון. לאחר הניתוח נשלח מר כפיר לבצע צילום רנטגן וסי.טי של אזור הבטן משום חשד לדליפה מעל אזור הטבעת שהותקנה בניתוח לקיצור הקיבה. על אף שהצילומים שבוצעו היו תקינים הושאר מר כפיר בצום ובהשגחה רפואית. כעבור שלושה ימים הגיע הרופא המטפל למסקנה כי קיימת דליפה ועל כן מוכרחים לבצע ניתוח נוסף.
האם הניתוח השני הספיק?
המטופל נתן את הסכמתו לביצוע ניתוח חוזר אך עמד על כך שבמהלכו יוציאו הרופאים את הטבעת. באותו היום נותח מר כפיר בשנית ועל אף שבמהלך הניתוח נמצא נוזל עכור באזור שמעל הקיבה במינון נמוך, לא אובחנה התנקבות. רק לאחר ביצוע בדיקה רפואית מסוימת הבחינו הרופאים בדליפה קטנה ומינורית מאחורי הקיבה, אך לא נמצא מיקום ההתנקבות. בהתאם לבקשתו של מר כפיר, במהלך הניתוח הוצאה הטבעת, ולאחריו מר כפיר שוחרר לביתו, כשהוא בעל יכולת לאכול ולשתות באופן עצמאי וחופשי. כעבור כחמישה חודשים אובחן בקע בצלקת הניתוח והומלץ למר כפיר לעבור ניתוח לתיקון הבקע, אשר בוצע.
הוגשה תביעה בגין רשלנות רפואית
תביעה זו הוגשה על ידי כפיר בטענה כי במהלך הניתוח לקיצור הקיבה נגרמו לו נזקים קשים. במסגרת זו התעוררה השאלה האם נקב שנגרם לכפיר בקיבתו במהלך הניתוח מהסוג הנ"ל הנה סיבוך העולה כדי רשלנות רפואית של הצוות הרפואי אשר ביצע את הניתוח. נציין, כי בתביעה לא הייתה מחלוקת בין הצדדים כי במהלך הניתוח אירעה התנקבות של הקיבה.
קביעתו של בית המשפט לאחר ששמע את הצדדים
בית משפט קבע כי התנקבות קיבה במהלך ניתוח לקיצור קיבה יכולה הייתה לקרות כתוצאה מרשלנות רפואית ועל מנת להכריע האם כך קרה במקרה זה, בחן את חוות הדעת הרפואיות שהוצגו בפניו. כמו כן, הוצגו בפני בית המשפט רישומים רפואיים אשר הראו שהצוות הרפואי היה ער לתלונותיו של מר כפיר ולתסמינים שהופיעו אצלו במהלך האשפוז שלאחר הניתוח, וביצעו בדיקות שונות לרבות בדיקת רנטגן ו C.T על מנת לברר את הגורמים למצבו.
לאחר בחינת ראויות אלו, קבע בית המשפט כי ישנם סיבוכים בניתוחים אשר אינם תוצאה של רשלנות רפואית בניתוח. בכדי להגיע למסקנה האם טיפול ניתוחי מסוים לוקה במחדלים רשלניים, יש לבדוק האם פעולות הרופא המטפל היו סבירות, בהתבסס על הפרקטיקה הקיימת, ניסיון העבר, וספרות מקצועית. לאחר בדיקה זו, החליט בית המשפט, כי במקרה של מר כפיר לא פעלו הרופאים המטפלים ברשלנות רפואית בכל הנוגע לניתוח קיצור הקיבה שעבר ולטיפול שקיבל לאחריו.
תגובות אחרונות