רשלנות רפואית במהלך ניתוח נחשבת לנפוצה מאד, לצערנו, בעיקר בשל מורכבותו של ההליך והסיכונים הרבים הנלווים לו. הנה, לפניכם, מידע חשוב, שיעזור לכם להבין את מצבכם ולהתמודד איתו טוב יותר, מידע הערוך ב"שאלות ותשובות", המרכזות את הפרטים החשובים הקשורים לתביעות אלו בניתוחים:
כיצד יודעים אם אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית בניתוח?
על מנת לקבוע האם מדובר במקרה של רשלנות, יש לפנות, ובהקדם האפשרי, לעורך דין המתמחה בתביעות מסוג זה ובקיא בתחום. במקביל, יש להיעזר גם ברופא מומחה, הרלוונטי לתחום הרפואי המדובר. רופא מומחה זה יכול לבחון את המקרה הרפואי לגופו ולבדוק האם ייתכן ומדובר במקרה של רשלנות, כלומר, האם הנזק שנמצא נובע מהניתוח עצמו, ובעיקר מהתנהלות שאיננה ראויה.
באילו מקרים ניתן להגדיר את הכשל הטיפולי כרשלנות רפואית?
ניתוחים כוללים במסגרתם לא מעט סיכונים, המפורטים למטופל לפני הניתוח. לא כל כשל ניתוחי ייחשב כמקרה של רשלנות, אולם במקרים בהם קיימת סבירות גבוהה שניתן היה למנוע את הכשל, ייתכן וזוהי אכן רשלנות רפואית בניתוח. לדוגמא: במהלך ניתוח יכולים להיות מצבים בהם הצוות המטפל לא קיבל מידע מספק לגבי מצבו הבריאותי של המטופל. בנוסף, אלה יכולים להיות מקרים בהם נעשה שימוש בחומר הרדמה שאליו המטופל אלרגי וגם במקרים בהם הושאר בטעות, ובעיקר בשל רשלנות, גוף זר בגופו של המנותח.
כיצד קובעים על מי מוטלת האחריות לנזק שנגרם?
מכיוון שהרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות, יש לבחון מהי הסיבה לנזק, ובהתאם לקבוע מי האחראי לו. למשל, במידה ונמצא שהנזק אצל המטופל נגרם כתוצאה מההרדמה, הגורם שעליו מוטלת האחריות הינו המרדים או הצוות המרדים כולו. במידה ונמצא כי הסיבה לנזק נעוצה בשל הליך ניתוחי שבוצע באופן שאיננו מקצועי, סביר להניח כי הגורם האחראי הוא המנתח עצמו.
כמה זמן עשויה להתנהל תביעת רשלנות רפואית?
בשל מורכבותן של תביעות מסוג זה, והתחום שאליו הן שייכות, הן עשויות להימשך תקופת זמן ארוכה, בהשוואה לתביעות אחרות. הסיבה המרכזית לכך הוא ערכם הכספי הגבוה של התיקים, כלומר, הפיצוי הכספי הגבוה שאותו דורשים לרוב בשל הנזק שנגרם. מתן הפיצוי מצריך בחינה מעמיקה מאד של בית המשפט את המקרה המדובר והיוועצות עם גורמים רבים מאד, לרבות רופאים מומחים המוסרים את עדותם במהלך המשפט.
כיצד נערכים נכון לפני הגשת התביעה?
אחד הפרמטרים החשובים בהצלחתה של כל תביעה, הוא החומר הנלווה לתביעה, חומר המספק את הראיות הנדרשות להוכחת רשלנות. איסופו של החומר הרפואי נעשה בדרך כלל על ידי עורך הדין, המייצג את התובע. חומר רפואי זה יכול להיות מסמכים רפואיים המעידים על מצבו של התובע לפני הניתוח, תוך כדי וגם אחריו. את המסמכים הרצויים יש לקבל ישירות מהמוסד הטיפולי שבו נערך הניתוח וכן גם מהרופאים המקצועיים שלקחו חלק בטיפול המקדים וגם לאחריו.
כיצד יודעים באיזה עורך דין להיעזר?
ישנם לא מעט עורכי דין, המתמחים בתביעות רשלנות רפואית. עורכי דין אלה הינם בעלי ניסיון ורמת מיומנות ומקצועיות גבוהה מאד. כדי לוודא שבוחרים את עורך הדין המתאים, לצורך הגשת התביעה וייצוגו של המטופל שנפגע, מומלץ לקבל המלצות וחוות דעת מלקוחות קודמים או ממכרים, שפנו בעבר אל עורכי דין. מומלץ לערוך פגישת ייעוץ מקדימה כדי לבחון את הכימיה עם עורך הדין ואת אופן התנהלותו. במסגרת פגישה זו ניתן גם לבדוק את המקרה ולבחון האם אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית בניתוח, המצדיק הגשת תביעה, או לא.
תגובות אחרונות